Neler Yapılır?

Neler Yapılır?

* Çocuk kütüphanesi; misi köyünün merkezinde yer almaktadır. İçeri girdiğinizde her masada elinde kitap okuyan çocukları görebilirsiniz. Bu pek rastlanmayan bir durum. Köyün çocukları tatil günlerinde ya da okuldan çıktıktan sonra soluğu çocuk kütüphanesinde alıyorlar.

*Etnografya evi müzesi; içerisinde köy halkın yöresel kıyafetlerinin sergilendiği bir yer olmakla beraber, karagöz ve hacivat oyun perdelerinin sergilendiği bir yerdir. Mutlaka gezip görülmesi gereken bir yer.

*Kavacık Sultan yatırı; misi köyü karşısında bulunan kayalıkların arasında yer alıyor. Bir rivayete göre bölgeden akan çeşme suyunun Kavacık Sultan yatırının gözyaşları olduğu söyleniyor. Ayrıca misi köyündeki ulu cami de küçük olmasına rağmen buram buram tarih kokuyor. Misi köyü sokakları yine Osmanlı tarihi izlerini taşımaktadır.

*Köyün içinden geçen nilüfer çayı, kavak ve çınar ağaçların yanında çay içmemek için hiçbir bahaneniz olamaz. Misi köyü at çiftliğini zamanınız varsa ziyaret edebilirsiniz. Doğa ile iç içe güzel bir yer.

* Doğa ve yürüyüş severler için Misi Köyü meydanından başlayan ve yöre insanının bir zamanlar şehirden Nilüfer vadisi batısındaki dağ köylerine ulaşmak için kullandıkları eski orman patikasından geçerek çam ormanı ve eşsiz manzaralar içinde Dağyenice göletine ulaştıkları 9 km’lik yürüyüş parkuru mevcut.

Tanıtım Videoları